Caminar amb bastons és quelcom que hem fet tota la vida, i posiblement fou la primera activitat física que vam fer com homínids bípedes, ajudant-nos d'ells per mantenir l'equilibri.
Si ens saltem uns quants mil.lenis d'història i d'evolució, arribarem a la fi del segle XX, anys 30, a Finlàndia, on els esquiadors de fons comencen a utilitzar el caminar amb bastons durant els seus entrenaments d'estiu amb la idea de simular l'acció de lliscar mentre caminaven. Per desgràcia, els bastons convencionals no podien suportar els cops i les vibracions i causaven grans tensions a les articulacions durant les sessions d'entrenament intensiu.
A finals del 1994, el finlandès Marko Kantaneva fa els seus primers estudis, publicats de la mà d'Exel (empresa fabricant de bastons d'esquí) i al 1997 llança el nom de Nordic Walking o "Sauvakävely" en finlès, amb uns bastons específics per a la pràctica d'aquesta activitat física. Aquest nou concepte de moviment té una ràpida difusió, i l'any 2000 ja hi havia més "caminants nòrdics" que corredors a Finlàndia.
Més de 50 estudis desenvolupats per investigadors científics, a nivell internacional, demostren els múltiples efectes beneficiosos de la Marxa Nòrdica per a la salut, sent una activitat apta per a qualsevol persona, independentment de l'edat i la condició física.
L'ús correcte dels bastons li dóna un gran impuls al moviment i la velocitat de la marxa augmenta fàcilment, sent una activitat física de gran eficàcia i molt complerta, en la qual aplicant la tècnica correcta treballem el 90% de la musculatura del nsotre cos, és a dir, més de 600 músculs de forma simultània.
Si vols saber més coses sobre la marxa nòrdica, aprendre la seva tècnica i l'ús correcte dels bastons... aquest octubre t'oferim tres cursos. Escull el dia que millor t'escaigui i inscriu-te a: nordicwalking.girona@gmail.com