4 d’octubre del 2024

Lasarte, País Basc

Del 25 al 29 d’Octubre, marxa nòrdica a Lasarte, País Basc. Ens acompanyes?!

Farem un viatge de 5 dies i 4 nits, on descobrirem Lasarte i la capital basca, Sant Sebastián. Seran uns dies on, acompanyats dels nostres amics de marxa nòrdica de Lasarte, caminarem, degustarem la gastronomia basca, participarem en festes locals, coneixerem el patrimoni cultural i paisatgístic de Donostia a més de fer nous amics.

Informació i inscripcions a info@nordicwalking-girona.com


PROGRAMA

DIVENDRES
16h - Sortida amb minibus privat des de Girona (pavelló de Fontajau).
23h - Arribada a Lasarte, allotjament i a descansar.


DISSABTE
Després d'esmorzar i d'un petit trasllat amb mini bus i amb la companyia del grup de marxa nòrdica de Lasarte, començarem la nostra 1a caminada cap al Monte Ernio, situat a 1.087m d'altitud.

El Monte Ernio és un dels cims més emblemàtics i carismàtics del País Basc, molt popular entre els guispuscoans i situat al cor de la província. A meitat de la ruta trobarem una cantina. Si algú no volgués fer la pujada final, hi ha la possibilitat de fer mitja ruta i quedar-se a la cantina, mentre la resta del grup fa el cim. Distància: 9 km - Desnivell: 390 m de desnivell positiu - Dificultat: moderada. En acabar, dinarem un bon arròs a la borda situada als peus del Monte Ernio. Tarda lliure i sopar a la Sidreria Irun de Lasarte, on seguirem gauint de la bona gastronomia local.


DIUMENGE
Després d'esmorzar ens equiparem per participar al Cross Popular de Lasarte. Un cross on els participants poden caminar, córrer, fer marxa nòrdica o inclús particpar-hi en patinet. Tota una festa!
10h inici del Cross. Nosaltres hi participarem en la modalitat de marxa nòrdica (ruta urbana de 5km pels carrers i parcs de la ciutat de Lasarte).

Dinar a la Sociedad Xirimiri juntament amb el Club de MN de Lasarte. A la tarda ens traslladarem a Donostia, anirem a passejar pel Peine del Viento i pujarem amb el funicular fins a Igeldo, on podrem gaudir d'unes boniques panoràmiques de la ciutat. Sopar en un restaurant local, aprop del Peine del Viento i retorn a Lasarte.


DILLUNS
Des de la platja de Zumaia farem una bonica ruta circular, la ruta del Flysh. Una ruta que va des de Zumaia fins a Deba, passant per l'ermita de San Telmo. Aquesta ruta rep aquest curiós nom gràcies a un fenòmen geològic, el Flysh, una formació geològica de capes horitzontals i diferents materials, amb la peculiaritat que aquestes capes, per un moviment tectònic s'han girat i s'han colocat en una posició diferent a l'habitual, i en ocasions les trobem en posició vertical. Distància: 9 km - Desnivell: 290 m de desnivell positiu - Dificultat: moderada. Dinar en un restaurant local. En acabar, tarda lliure i sopar a Lasarte.


DIMARTS
Esmorzar i retorn cap a Girona amb mini bus privat.